Nemrég jöttem meg Lyonból, de még lógok a szüneti végi toszkán trip beszámolójával, szóval most pótlom. Nagyon beindult a tanulás és a csoportmunkák, tehát túl sok szabadidőm nincsen, most is rövid leszek. Csillával fogalmaztuk meg egyik nap, hogy véget ért az Erasmus és elkezdődött a Bocconi. :)

Szombat hajnalban hagytuk el a két egyiptomi barátnőmmel a ködös Milánót, és késő délelőtt már Pisában voltunk. Gyors tájékozódás után sikerült busszal bejutnunk a belvárosba, ahol a fő látványosságok egy kis területen összpontosulnak. A Piazza dei Miracolin (csodák tere) megtekinthettük a híres ferde tornyot, a dómot és a keresztelő kápolnát, amiket a 11-12. században kezdtek el építeni. A torony tényleg de tényleg nagyon ferde, a képeken nem látszott ennyire csálénak. Olyan érzésed van, hogy a következő pillanatban le fog dőlni. A dóm belseje hihetetlenül szép, nekem ez tetszett eddig a legjobban Olaszországban. Szigi szerint templom-fetisiszta vagyok, de tényleg imádom a nagy teret, a freskókat, a rózsaablakokat és a mozaikokat.

Pisa után újra vonat, és irány Firenze. Miután gyorsan lepakoltunk a hostelben, még beugrottunk a városközpontba. Kicsit sétálgattunk az Arno mentén, a Ponte Vecchio az aranyművesekkel egy órára kiütött minket, de még belefért a Pitti palota. A város minden kövéből árad a történelem és a reneszánsz, teljes kultúrsokk. Másnapra hagytuk a látnivalók oroszlánrészét, kezdve a San Lorenzo bazilikával, ami a Mediciek sírhelye, majd jött a dóm és a keresztelő kápolna a pazar márvány díszítéssel. Délután pedig egy nagy álmom valósult meg a Uffizi Galéria meglátogatásával. Alig egy óra várakozás után sikerült is bejutni, aztán szinte egy egész délutánon át nézegettük a képeket, a Boticelliktől teljesen kiégtem. 

A hétvége híre: Mario Monti, a Bocconi rektora lett Olaszország miniszterelnöke. Természetesen rettenetesen büszke vagyok, a szakértői kormány működésére pedig kíváncsi leszek. Érdekes kérdéseket vet fel az egész ügy a demokráciával kapcsolatban, de én drukkolok nekik, hogy véghez tudják vinni a megszorításokat, mert tényleg elég rossz helyzetben van ez az ország. Is. 

A képeken látszik, hogy nagyrészt elég borongós volt az idő, és néha esőcseppek is kerültek a lencsére, de azért remélhetőleg még élvezhetőek a képek. :)

 

Szerző: vdorka  2011.11.14. 20:54 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amarcord.blog.hu/api/trackback/id/tr843383069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása