Minden úgy kezdődött, hogy el akartunk menni Bázelbe, meglátogatni Szigi voszkos haverját, Lajtai Pisit, de mivel rettenetesen drága a vonatjegy, ezért csak a stoppolás jöhetett szóba. Otthon már stoppoltam rövidebb távokon, de külföldön és 350 km-t még nem, szóval kicsit tartottunk tőle, de minden a lehető legnagyobb rendben ment. Egyszer sem kellett sokat várnunk, nagyon jófej arcok vettek fel minket, és mindig a megfelelő helyeken raktak le minket, szóval összességében szuper tapasztalatokkal gazdagodtunk, és megspóroltunk 160 eurót.

Bázel egy bajoros kisváros a hármashatáron, teli szökőkutakkal és apró boltocskákkal. A várost a Rajna szeli ketté, ez adja a fő arculatát a hidakkal és a parti sétányokkal. Hangulatában a határhoz méltóan ötvözi a francia és német hatást, a feliratok is több nyelven vannak. Milánóhoz képest kész felüdülés volt, hogy mennyire tiszta a levegő, és ami döbbenet volt, hogy az emberek nem ordítanak az utcákon, mint itt. Számomra némiképp horrorisztikus is volt egy rendezett kisvárosba cseppenni a milánói dzsungel után.

Na és ami csúcs volt, az, hogy ez a város egy vurstli. Nem tudsz öt percet anélkül sétálni, hogy ne futnál bele egy búcsú-lerakatba. A főbb tereken, látványosságoknál mindenhol ott vannak a hurkafalók és a céllövöldék, ahol kicsik és nagyok is megtalálják a szórakozásukat. Én ilyet még nem láttam, teljesen készen voltam tőle. :) A helyi újságban is bemutatták a főbb látványosságokat, például a speciális partvisokat, zöldségpucolókat, illetve megszólaltatták a vurstli főbb szereplőt, például Rudibohócot. Az újság fele erről szólt, és még a híradóban is volt egy kis közvetítés.

A kedvenc mondataim a kirándulásról:

Ha egy nőnek egyszer virágot veszel, akkor életed végéig veheted. Én ezért sohasem veszek nekik. (Antonio, Milano-Zürcich)

A svájciaknak olyan a wurst, mint másoknak a fogkrém. (Pisti, Basel)

Magyarország lapos, mint egy pizza. (Svájci bácsi, Basel-Luzern)

És a kirándulás záróakkordjaként:

Szerintem itt Svájcban nem túl sok közgazdászhallgató stoppol. (Szigi, Luzern-Milano)

Szerző: vdorka  2011.11.01. 23:31 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amarcord.blog.hu/api/trackback/id/tr853346401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása